Kerst 2019

22-12-2019
De laatste donderdag voor de Kerstvakantie staat bij IKC De Garve in Wichmond altijd in het teken van kerst. Zo ook dit jaar. Motto van het IKC De Garve 'Er is een heel dorp nodig om een kind op te voeden,' wordt op een dag als deze met verve nageleefd.
Om 10 uur werd er gestart met een vrolijk kerstconcert voor alle peuters en kleuters in Wichmond en Vierakker met projectkoor en muzikanten. Vol enthousiasme werd er gezongen en muziek gemaakt. Na afloop was er koffie met wafels en rolletjes op school voor alle ouders en belangstellenden, gebakken door de kinderen van groep 7/8. Dit als opmaat voor de openbare muziekles voor groep 5/6 in samenwerking met Muziekschool Doetinchem en leden van het korps Jubal.
's Avonds was er een Kersttocht door het dorp. Met elkaar gingen we op zoek naar het koningskind. We zochten in de kerk, in café Dok, bij de zwervers, de houthakkers, de bakker en bij de kerststal. En daar hoorden we van de geboorte van het koningskind. Tijdens route was er muziek van  midwinterhoorns, korps Jubal en koor Reborn. 
Dankzij vele vrijwilligers die allen hun steentje bijdroegen kan IKC De Garve terugkijken op een geweldig feest. Waarin een klein dorp groots in kan zijn!